/ Gulliver/Getty Images
Първото изслушване на делото е насрочено за 21 ноември
Американската поп звезда Кейти Пери беше дадена на съд от австралийската модна дизайнерка Кейти Пери заради неправомерно използване на търговската й марка, съобщава ДПА, цитирани от БТА.

Двойниците на холивудските звезди в Instagram (ВИДЕО)

Дизайнерката от Сидни притежава бранд за модно облекло, който тя регистрира в Австралия с моминското си име - Кейти Пери. Австралийката заведе дело за нарушаване на търговската й марка от американската певица, чието истинско име е Катрин Елизабет Хъдсън. Под ударите на австралийската Темида дизайнерката е поставила и търговската марка на козметичната компания на американската Пери - "Килър куин".

Сега австралийската Пери носи фамилното име на съпруга си и се зове Кейти Тейлър, но нейният моден бранд продължава да носи названието Кейти Пери.

Кейти Пери и Орландо Блум искат да се оженят в готически замък

"Това ще бъде битка между Давид и Голиат, защото аз съм много по-малко известна от американската знаменитост", доверява дизайнерката. Но моделиерката преследвала кауза и искала да даде пример как малкият бизнес трябва да се противопостави на опитите на задокеанските гиганти да го смачка.

Кейти Пери-Тейлър основава бранда си през 2006 година, а на 29 септември 2008 година го регистрира като търговска марка в Австралия.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук