Кашуто е един от най-популярните видове ядки, известен със своите хранителни и здравословни свойства. Тази статия ще разгледа някои от основните свойства на кашуто и как те могат да повлияят на нашето здраве.
1. Богат източник на хранителни вещества
Кашуто е богат източник на витамини и минерали, включително витамини от група B, витамин Е, желязо, цинк и магнезий. Тези хранителни вещества са от съществено значение за поддържането на здравето на кожата, косата, ноктите и имунната система.
2. Подобрява сърдечно-съдовата функция
Кашуто съдържа мононенаситени мазнини, които са полезни за сърдечно-съдовата система. Те помагат да се намали нивото на лошия холестерол в кръвта и да се поддържа здравото състояние на сърцето.
3. Подпомага контрола на теглото
Кашуто е богат на фибри, което помага да се усетим по-дълго сити и да се намали желанието за храна. Това може да помогне при контролирането на теглото и предотвратяването на прекомерното хранене.
1. Богат източник на хранителни вещества
Кашуто е богат източник на витамини и минерали, включително витамини от група B, витамин Е, желязо, цинк и магнезий. Тези хранителни вещества са от съществено значение за поддържането на здравето на кожата, косата, ноктите и имунната система.
iStock
Кашуто съдържа мононенаситени мазнини, които са полезни за сърдечно-съдовата система. Те помагат да се намали нивото на лошия холестерол в кръвта и да се поддържа здравото състояние на сърцето.
3. Подпомага контрола на теглото
iStock