/ ThinkStock/Getty Images
Gizmodo разпита учени какво би станало с човечеството, ако всички хора на Земята спрат да изпитват сексуално привличане, пише лента.ру. Част от специалистите смятат, че обществото би се изменило малко, но други предполагат, че заради рязкото намаляване на населението хората ще бъдат накарани да правят секс въпреки волята си.
 
Какво кара жените да правят секс?

Според Грегъри Мичъл от колежа Уилямс в САЩ половата активност няма да прекрати съществуването си, доколкото и сега множество хора правят секс без желание. При това обаче би възникнал голям икономически спад, както и сериозни изменения в обществото, включително би се стигнало до изчезване на традиционните отношения между половете.
 
Хората сияят след хубав секс, вижте защо и колко дълго

Thinkstock/Getty Images


Според Кари Габриел Костело, който е професор по социология в Университета на Уискънсин-Милуоки, обществото ще загуби интерес към секса и ще си върне викторианските очертания, когато били възхвалявани асексуалните романтични отношения. С тази гледна точка е съгласен и социологът Робин Люис Браун, който смята, че липсата на полови контакти би направила отношенията между мъжа и жената по-емоционални.
 
"Тренираме" 657 мускула в тялото си, когато правим секс

ThinkStock/Getty Images


Рене Алмелинг от Йейлския университет предполага, че биха изчезнали сексуалните връзки, създадени на основата на удоволствието, освен това би спаднала раждаемостта. Но дори хората да престанат да се интересуват от секса, те ще продължат да се размножават като използват репродуктивни технологии.
 
Три правила за необвързващ секс или отворена връзка

Рейчъл Франклин от Университета Браун смята,че броят на хората на Земята ще намалее драстично. Според нея властите могат да накарат хората да се възпроизвеждат насила, за да бъде компенсиран отрицателният прираст на населението.
 

ThinkStock/Getty Images


Според социолога Роналд М. Грийн принудителното размножаване би станало единственият начин да се запази човечеството.
БГНЕС