Какво прави хората привлекателни?
Какво прави хората привлекателни? / ThinkStock/Getty Images

Немски учени разкриха как можем да бъдем по-привлекателни за останалите - като показваме ясно чувствата си, съобщи в. "Дейли телеграф". Загадъчността може да изиграе лоша шега на първа среща, защото лесно разпознаваемите емоции увеличават привлекателността.

Намръщената физиономия добавя една година към възрастта

Според учените от университета на Тюбинген съществува неврална връзка между емоционалното разбиране и междуличностностното привличане, т.е. изразяването на лесноразбираемите емоции предизвиква симпатия у другия човек.

"При общуването между хората едната страна трябва да е способна да разбере емоциите на другата, без те да се изказват с думи", твърдят авторите на проучването.

Разгадаха тайната на харизматичността

Изследователският екип е показал на доброволците снимки и видеа на шест жени, които демонстрират различни емоции, и ги помолил да ги разпознаят. На втория етап от проучването, участниците трябвало да определят нивото на привлекателност на всяка една от жените.

Вътрешната сексуалност привлича не по-малко от дълбокото деколте

"Резултатите показаха, че участниците, които са разкодирали емоциите на даден човек безпроблемно, неизбежно са се почувствали привлечени от него", заключават учените.

Източник: БТА