В новото си видео Наталия от Natali‘s Beauty разказва за многобройните ползи от какаовото масло. Този прекрасен натурален продукт помага срещу изгаряния, стрии, за сияен тен, за по-силен имунитет, като ароматерапия и за какво ли още не!

какао
Thinkstock/Getty Images

За меки устни

Истината е, че устните ни се напукват не само през зимата, заради студа, но и през лятото, заради високите температури. Чудесен начин да ги подхраним е с какаово масло. То освен това има и успокояващо средство, което означава, че добавя защитен слой на хидратация на устните.

Срещу изгаряния

Какаовото масло е отличен спасител на кожата в случаи на изгаряния. Разтрийте малко количество чистo какаово масло върху кожата, но предварително се уверете, че не съдържа алкохол, аромати/парфюми или други добавки, които могат да доведат до по-висока чувствителност и възпаляване на кожата.

Как да се сдобием с перфектен тен?

Спешно при бръснене

Ако нямате пяна или крем за бръснене, какаовото масло може да ви свърши чудесна работа. И тъй като лесно се топи под топлата вода, после няма да имате притеснения, че самобръсначката или каналът ви са се запушили. Загребете малко количество какавото масло точно преди бръснене, за да предотвратите повишената чувствителност на кожата, която обичайно се появява след обезкосмяването. След душ също можете да намажете кожата си с каковото масло, тъй като топлината отваря порите и помага на продуктите да абсорбират по-добре в кожата.

3 лесни трика за кожа като кадифе с билки и масла

Срещу стрии

Ако качвате и сваляте килограми неусетно или кожата ви е просто предразположена към стрии, какаовото масло е сред най-добрите лекове. За жалост обаче често то е доста скъпо и ще ни излезе твърде солено, ако се мажем само с какаово масло. Ето защо ви предлагам една страхотна рецепта за домашен лек срещу стрии с какаово масло.

Нужни са ви: Какаово масло и кокосово масло в съотношение 1:1 по 3 супени лъжици + 3-4 капки лавандулова есенция.

Разбъркайте добре и мажете всяка сутрин и вечер със сместа. Какаовото и кокосовото масло омекотяват кожата и помагат в заглаждането на стриите, а лавандуловата есенция от своя страна придава аромат, а и има способността да насърчава клетките да се регенерират.

Какаото стимулира паметта

За сияен тен

Ако искате да придобиете здравословен и сияен тен, какаовото масло е вашето решение! Оказва се, че всъщност какаово масло има в много мазила за тен, но да си го кажем – от органичното по-хубаво няма!

Повишава имунитета

Много изследвания показват, че наличието на полифеноли в какаовото масло спомага за подсилването на имунната система и борбата с възпаленията. Освен това спомагат за засилване на имунната ни система. Използването на какаовото масло може да се намали възпалението като цяло и да помогне с хормоналния баланс и здравето на мозъка- всичко това, докато работи като помощник на имунната система.

Още ползи от какаовото масло – вижте във видеото!