Как ще изглеждат хората след 100 години?
Как ще изглеждат хората след 100 години? / Thinkstock/Getty Images

Експертът Хуан Енрикес от Харвардския университет прогнозира, че хората след 100 години трябва да имат генномодифицирани тела, за да оцелеят, съобщи в. "Дейли мейл".

Генното модифициране дава възможност хората да станат по-силни и бързи, да издържат по-добре на болести. То обаче носи риска от поява на "суперхора". Този риск си струва да бъде поет, ако искаме да оцелеем от следващото масово измиране на видове, твърди Хуан Енрикес.

Доказаха, че хората още еволюират

Според него човечеството може да оцелее единствено ако напусне Земята. Именно за да живеем на друга планета, човешките органи трябва да бъдат променени генетично. За оцеляване на заселниците в далечни светове, клетките им трябва да могат да се възстановяват от радиация, да се преборват лесно със смъртоносни вируси, дори да отблъскват куршуми.

Какъв е бил животът на ранните хора?

Белите дробове и тъканите пък ще трябва да могат да извличат повече кислород в нискокислородна среда. Възможно е дори диаметърът на невроните да бъде увеличен за ускоряване на реакциите.

Освен това човешкият геном трябва да бъде пречистен от наследствени болести.
В историята на Земята има пет масови измирания на видове. Има учени, които твърдят, че човечеството ще преживее подобна трагедия в бъдеще. Мощен вулкан, огромен астероид или необичайно силно слънчево изригване може да заличи хората за миг.

Източник: БТА