Топлината, въздухът, влагата и чуждите силни миризми развалят вкуса на кафето, но дори и да се съхранява правилно, се препоръчва мляното кафе да се консумира една седмица след отварянето му, а това на зърна - до две седмици. това е препоръката на Викас Сой, ръководител на Milfuds, който през пролетта на 2022 г. купи финландския бизнес на Paulig в Русия.

"Печеното кафе е добър абсорбент, което означава, че може да поеме всичко от външната среда. Въздухът, влагата, топлината, светлината и външните миризми могат да унищожат кафето. Препоръчваме да го съхранявате в плътно затворена торбичка или вакуумиран съд", каза той.

В същото време, според експерта, е важно вентилационният отвор на торбичката да остане отворен и кафето да се съхранява на тъмно място с влажност не повече от 75% и температура не повече от 27 градуса. "Ако тези условия за съхранение са спазени, се препоръчва мляното кафе все пак да се консумира една седмица след отварянето на опаковката, съветва Сой.
БГНЕС