/ ThinkStock/Getty Images
Една майка обективно може да разбере дали бебето й е грозно с малка хитрост, написа репортерка от женския уебсайт "Кът", цитирана от в. "Дейли мирър".

Джен Ган предложи на родителите да изберат снимка на произволно плачещо и не много очарователно бебе от интернет и да я изпратят на приятелите си. След това трябва да проследят реакцията им. Ако те отговорят с неопределеното: "Охо! Виж изражението му! Какво умно бебе. Изглежда замислено и опознаващо света", най-вероятно може да се има доверие на този човек. Приятелят очевидно не може да се насили да излъже, че на снимката вижда хубаво бебе.

Вижте още: Експериментът с малкия Албърт, който не би се случил днес

Следващата стъпка е майката да каже, че е изпратила грешна снимка и да покаже истинска снимка на детето си. Ако отново човекът отсреща избягва коментари по отношение на физическите характеристики на детето, то тогава родителите трябва да се замислят.

Най-популярните имена у нас са...

"Вероятно никога няма да разберете, че бебето ви е грозно. Може да е, но може и да не е. По-вероятно е да имате повърхностни приятели", добавя авторката.

В заключение журналистката пише, че все ще се намери един близък, който да накара родителите да мислят, че бебето им е сладко.