/ БГНЕС
Две от най-споделяните снимки в социалните мрежи през последните дни са с адрес Хърватия. Едната показва президентът на страната Колинда Грабар-Китарович и част от нейните политики.
 

Колинда Грабар-Китарович, Президентът на Хърватия 🇭🇷: 1-продаде президентският самолет. 2 продаде 35 Mercedes Benz,...

Публикувахте от CeCo Mashalov в Понеделник, 16 юли 2018 г.
Мокра до кости: Президентът на Хърватия Колинда Китарович събра погледите (СНИМКИ)

Другата илюстрира историята на капитана на националния отбор Лука Модрич. Трудният път към успеха на футболиста трогна милиони хора по света.
 

3. Като гледате Лука Модрич и си представяте тежък милионер от “Реал” Мадрид, трябва всеки път да си припомняте: това...

Публикувахте от Violeta Simeonova в Четвъртък, 12 юли 2018 г.
Когато е бил 6-годишен, сръбски четници застрелват дядо му на 500 метра от дома им. Семейството на Модрич успява да избяга само с дрехите на гърба си. В разгарящата се югославска война те са настанени като бежанци в държавен хотел в град Задар.

Малкият Лука е записан да тренира в местен клуб по футбол, за да не мисли за нещастието, сполетяло семейството. По цял ден не спирал да рита и често чупел прозорци на сградите наоколо.

Лука Модрич е играч на Мондиал 2018

По това време семейството му е толкова бедно, че не може да си позволи да му купи футболни кори за краката. За да се предпази, Лука носел такива, направени от дърво

Младият талант показва много качества и след края на войната отива на проби в „Хайдук”, Сплит, където съдбата отново е сурова към него – обявяват го за прекалено хилав и отсичат, че няма достатъчно талант. Това не го спира – отива в „Динамо” Загреб, когато е 8 клас.

Лука Модрич
БГНЕС

В първите клубове, в които играе, често е освиркван от сръбската публика, но това не го спира по пътя му към успеха.

Лука Модрич
БГНЕС

Днес той е капитан на националния отбор на Хърватия и плеймейкър на испанския "Реал Мадрид". Лука Модрич спечели сърцата на футболни запалянковци от цял свят с уменията си, с честна игра, както и с емоциите си, които не може да скрие на терена.

ГАЛЕРИЯ: Лука Модрич – хърватският герой със сълзи в очите

Лука Модрич
БГНЕС

Безспорно най-голямото му богатство са съпругата му Ваня, синът му Ивано и дъщеря му Ема.

Още новини от света на спорта четете в gong.bg

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук