Лука Модрич
Лука Модрич / БГНЕС
Плеймейкърът на Хърватия Лука Модрич бе признат за най-добър играч на Световното първенство в Русия. "Златната топка" на световния шампионат бе връчена на хърватина след края на финалния мач срещу Франция на стадион "Лужники" в Москва. Хърватия загуби битката с Франция с 2:4, но Модрич бе избран за Футболист на турнира заради цялостното си представяне.

ГАЛЕРИЯ: Франция е новият световен шампион

Франция е новият световен шампион! Петлите победиха с 4:2 Хърватия и така спечелиха втората си световна титла
БГНЕС

Подробности и отзиви за финала вижте в gong.bg

Антоан Гризман бе определен за най-добър играч във финалния мач на Мондиал 2018. Гризман бе точен от дузпа и бе в основата на автогола на Марио Манджукич, с който "петлите" поведоха в срещата. Именно след центриране на Гризман от свободен удар Манджукич с глава прониза собствената си мрежа и стана автор на първия автогол във финал на Световно първенство. Хърватия като цяло игра по-добре, но французите бяха по-ефективни и без да играят идеално, стигнаха до 4 гола, а Дидие Дешан спечели тактическата битка със Златко Далич.

Лука Модрич
БГНЕС

Капитанът Модрич бе в основата на сензационното представяне на "шахматистите" на първенството.

Лука Модрич
БГНЕС

Всичко за Мондиал 2018 четете в gong.bg

Белгиецът Тибо Куртоа е определен за най-добър вратар на Мондиала, а французинът Килиан Мбапе - за най-добър млад играч. На турнира в Русия 19-годишният Мбапе отбеляза четири гола. Призът за най-добър младок се връчва от 2006 г. и победител в него може да стане футболист до 21 години. Досега негови носители бяха ставали Лукаш Подолски, Томас Мюлер и Пол Погба. Голмайстор на Мондиал 2018 стана Хари Кейн от английския тим с шест точни изстрела в седем мача.
БГНЕС