Истинската причина, поради която се влюбваме
Истинската причина, поради която се влюбваме / ThinkStock/Getty Images

Психотерапевт, консултант и автор от САЩ разкрива истинската причина, поради която хората се влюбват едни в други, пише в. "Дейли експрес".

Експертът Гари Нойман, който твърди, че може да помогне на индивидите да открият идеалния партньор, обяснява, че поддържането на очен контакт е същинската причина да накараме някого да се влюби в нас.

Ето какво се случва в организма на лудо влюбения човек

"Усещането за интимност е по-осезаемо сред хората, който по-рядко отклоняват поглед от потенциалния партньор", казва психотерапевтът.

Способността да бъде добър слушател също е ключова, ако искаме да накараме някого да се влюби в нас. Според Нойман е добре хората да не насочват разговорите изцяло към себе си, както и да задават и отговарят на въпроси, демонстрирайки съпричастност.

Влюбването е като пиянството, притъпява инстинктите

Шансовете потенциалният партньор да се влюби в нас се увеличават, ако той остава с впечатлението, че е разбран правилно.

Усмивката също е важна. Честата поява на лицето й прави човек да изглежда по-привлекателен и очарователен в очите на потенциалния партньор.

Не сърцето ни кара да се влюбваме

"Ако демонстрирате готовност да приемете интересите на партньора, това също ще помогне да го накарате да се влюби във вас", допълва Гари Нойман.

Източник: БТА