/ iStock/Getty Images
Изследвания на израелски учени доказаха ползата от физическите упражнения във вечерните часове, съобщават сайтът MedicalXpress и БТА.

Здравословните ползи от ходенето пеша по 10 минути на ден (ВИДЕО)

Специалисти под ръководството на Гад Ашер от института "Вайцман" са проучили в експерименти с мишки взаимовръзката между нивото на производителността и периодите от денонощието. Гризачите били поставени върху бягащи пътечки в различно време от денонощието и работоспособността им била анализирана при по-голяма или по-малка интензивност на физическите упражнения.

Оказало се, че общата производителност у мишките е с около 50 процента по-голяма във вечерните часове поради отделянето на метаболити 5-аминоимидазол-4-карбоксамид-рибонуклеотид, които влияят върху производството на енергия и изгарянето на мазнини.

Ново тяло само с едно упражнение за 28 дни (СНИМКИ/ВИДЕО)

Освен това учените извършили аналогично изследване, което обхванало 12 души. Било установено, че при извършване на физически упражнения във вечерните часове хората поглъщат по-малко кислород, а това е показател за по-висока ефективност на тренировките.

Специалистите все пак отбелязват, че е възможно резултатите да са различни за отделните индивиди и че е трудно да се правят еднозначни заключения въз основа на експерименти с гризачи.

Преди и след: 14 звезди, които отслабнаха драстично (СНИМКИ)

спорт джогинг вечер
iStock/Getty Images

Миналия месец учени от университета на Колорадо в Боулдър констатираха, че сънят през почивните дни не може да компенсира недоспиването през работните дни в седмицата.

Четете също:

Jumping Fitnees – тренировката, с която ще изгорите 1000 калории, докато се забавлявате (ВИДЕО)


Хормоните - малките посланици на щастие в тялото

10 причини, които ще ви накарат да бягате още от днес

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА