Кание Уест
Кание Уест / Gulliver/Getty Images
Рапърът Кание Уест бе санкциониран с блокиране на акаунта му в социалната мрежа Instagram за 24 часа за нарушение на политиката ѝ за език на омразата и тормоз, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на говорителя на компанията-майка "Мета Платформс инк".

Платформата е изтрила съдържание от акаунта на 44-годишния рапър, става ясно от изявление на говорителя Джо Озбърн, изпратено по имейл до Ройтерс.
Уест, който официално вече се нарича Йе, няма да може в продължение на 24 часа да публикува, коментира и да изпраща лични съобщения от акаунта си в Instagram. Озбърн добави, че ако звездата продължи да нарушава политиката на мрежата, ще последват още санкции.
 
Представители на Уест досега не са отговорили на запитване на Ройтерс за коментар.

Според публикация във "Варайъти" Уест е отправил в Instagram расови обиди към комика и телевизионен водещ Тревър Ноа, който коментирал сблъсъка между Уест, който е бивш съпруг на риалити звездата Ким Кардашиян и приятеля ѝ Пийт Дейвидсън, който е комик в телевизионното шоу "На живо в събота вечер".

Публикацията на Йе е изтрита. От "Мета" отказаха подробности за публикацията и как тя нарушава политиката им за език на омразата.