Индийското орехче предпазва от увреждания на черния дроб, като регулира нивата на мазнините в него, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на китайски учени.
Китайската медицина често използва подправката срещу храносмилателни неразположения. Учени от университета в Нанчан тествали ефекта ѝ върху мишки и установили, че тя намалява възпаленията в черния дроб.
Какво количество от дадена храна или напитка може да ви убие (ВИДЕО)
Ефектът от индийското орехче вероятно се дължи на съдържащите се в него антиоксиданти лигнани.
Китайските учени разкрили, че индийското орехче въздейства върху гена PPAR. Когато той бъде изключен, предпазното ѝ действие върху черния дроб изчезва.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
Китайската медицина често използва подправката срещу храносмилателни неразположения. Учени от университета в Нанчан тествали ефекта ѝ върху мишки и установили, че тя намалява възпаленията в черния дроб.
Какво количество от дадена храна или напитка може да ви убие (ВИДЕО)
Ефектът от индийското орехче вероятно се дължи на съдържащите се в него антиоксиданти лигнани.
Китайските учени разкрили, че индийското орехче въздейства върху гена PPAR. Когато той бъде изключен, предпазното ѝ действие върху черния дроб изчезва.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук