Индиец се опита да се ожени за кобра
Индиец се опита да се ожени за кобра / Thinkstock/Getty Images

Синдип Пате се опита да се ожени за кобра, тъй като смятал, че тя e превъплъщение на красива жена, която се е превърнала в змия, пише в. "Дейли мирър".

27-годишният жених бил убеден, че кобрата в предишния си живот била прелестна девица, която се била влюбила в него. Синдип Пате твърдял, че той също можел да се превърне в змия след първата брачна нощ, като изпадне в дълбок транс. Той заявил на всеослушание, че влечугото пожелало да сключи брак с него по време на католическия Великден.

Хиляди суеверни индуисти заплашиха с бунт, след като полицията нахлула в храма и прекратила венчавката.

Между 12 и 15 хиляди души се стекли да присъстват на венчавката в отдалеченото селце Бандвапур. Женихът бил окичен с гирлянди от тълпата. Индуисткият свещеник, който се наел с женитбата, изтъкнал, че Сандип проявявал змийски черти още от детството си. Но облеченият в оранжево монах побягнал панически, когато в храма нахлула полиция.

Сандип и баща му Даяшанкар били арестувани за нарушаване на обществения ред. Възмутената тълпа заплашила блюстителите на реда с бунт заради прекъсването на сватбата. Били изпратени допълнителни полицейски подкрепления, за да бъде възстановен редът.

Таблоидът припомня, че преди 9 години индийката Бимбала Дас се омъжи за кобра в селцето Тала в щата Ориса. Булката се похвалила след това, че змията никога не й била посягала. Съселяните на Бимбала приветствали венчавката, защото били убедени, че кобрата ще донесе щастие на цялата общност.

Източник: БТА