Имат ли шанс Бурановските баби на финала на Евровизия
Имат ли шанс Бурановските баби на финала на Евровизия / netinfo
Имат ли шанс "Бурановските баби" на финала на "Евровизия"
53793
Имат ли шанс "Бурановските баби" на финала на "Евровизия"
  • Имат ли шанс "Бурановските баби" на финала на "Евровизия"

Победителят в "Евровизия" ще бъде избран тази вечер. 26 държави ще участват във финала на музикалния конкурс, който се провежда в Баку. Според прогнозите на едни от най-престижните букмейкърски къщи Швеция има сериозни шансове да се класира на първо място. В челната петица най-вероятно ще влязат още представителите на Русия, Италия, Сърбия и Великобритания.

България вече отпадна от състезанието. Софи Маринова не стигна до финала на "Евровизия", защото песента й "Love unlimited" не събра необходимите гласове за това.

28-годишната Лорийн представя Швеция на "Евровизия" в Баку. Песента й "Euphoria" беше сочена за възможен победител още преди конкурсът в столицата на Азербайджан да започне. Скандинавската държава е с дългогодишен опит в състезанието. Тя участва в него още от 1958-та, а първото място е заемала четири пъти. Победата, за която продължава да се говори и досега, е тази на АББА от 1974 година с песента "Waterloo".

Имат ли шанс "Бурановските баби" на финала на "Евровизия"
netinfo

Със сериозни шансове за добро класиране на финала на "Евровизия" е и Русия. Страната участва с колоритната фолклорна формация "Бурановски баби". Песента й "Party for everybody" е на английски, но и удмуртски - езикът, който се говори в Република Удмуртия, откъдето са възрастните жени.

По време на заключителната част на "Евровизия" ще бъдат представени класиралите се от двата полуфинала 20 песни, но за първи път ще прозвучат и още шест. Тези на Германия, Франция, Великобритания, Италия и Испания (страните-основателки на конкурса) и Азербайджан (страната-победител от миналата година).

Останалите държави в състезанието тази вечер са: Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Ирландия, Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

Кой да спечели "Евровизия" ще се реши чрез зрителско телефонно гласуване, което ще започне веднага след изпълнението на последния 26-ти участник в състезанието и ще продължи 15 минути. От значение ще и вотът на международно жури от музиканти.