Има 7 вида купувачи - ястреб, бухал, паун, лебед, пиле, фламинго и патица
Има 7 вида купувачи - ястреб, бухал, паун, лебед, пиле, фламинго и патица / ThinkStock/Getty Images

В търсенето на коледни подаръци могат да бъдат идентифицирани седем типа купувачи, установи проучване, направено във Великобритания.

Разкриха тайната на идеалния коледен подарък

Авторите на допитването, посветено на коледните практики на купувачите, са оприличили тези типове на птици.

Ястреб или търсач на изгодни сделки

Спадащите към този тип купувачи имат зорък поглед за най-добрите оферти и често купуват подаръци доста преди празника, за да се възползват от примамливите оферти.

Бухал или мъдър купувач

Те планират старателно покупките за Коледа и разчитат на списък с имената на хората, на които ще купят съобразени с предпочитанията им подаръци.

Паун или свръхентусиазиран купувач

Те обичат и се радват от все сърце на пазаруването за Коледа и на всички празнични събития.

Лебед или купувач, който пазарува "елегантно и грациозно"

Този тип купувач се "плъзга" от витрина на витрина и проучва стотици възможности за пазаруване в интернет в търсене на най-добрите идеи за коледни подаръци. "Лебедите" никога не бързат с покупките, черпят вдъхновение от витринните украси и пазаруват "елегантно и грациозно".

Пиле или купувач, който оставя всичко за последната минута

Спадащите към този тип купувачи оставят покупките за последната минута, след което се втурват от магазин на магазин с дълъг списък от имена.

Фламинго или купувач, който обича коледното пазаруване

Това са купувачи, които обичат коледното пазаруване, но не пропускат да се поглезят. Обикновено това са дами, за които пазарският ден не е пълен, ако не завърши с вкусно похапване или почерпка с "момичетата".

Патица

Това са жизнерадостни и усмихнати купувачи, които обикалят магазините, следвани по петите от децата, в търсене на забавление и празнични развлечения.

Източник: БТА