Илон Мъск
Илон Мъск / Gulliver/Getty Images
Шефът на Tesla и SpaceX, Илън Мъск показа за първи път на видео сина си, на име X АЕ A-Xii. Записът беше публикуван от канал в Telegram.

На кадрите се вижда как Мъск държи сина си и му говори. В този момент бебето гледа баща си. „Бебето X АЕ A-Xii гледа Илън Мъск, сякаш разбира какъв пробив наскоро направи баща му, като пусна Crew Dragon в космоса“, се казва в надписите на видеозаписа.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elon and baby X 👶🏻

A post shared by @ elonmusk on


Мъск и певицата Граймс станаха родители в началото на май. Това е шестото дете на бизнесмена и първородното на Граймс. Двамата имат връзка от пролетта на 2018 година. Певицата обясни значението на името на сина си. Според нея X в името е неизвестна променлива, Æ е елфското изписване на абревиатурата AI („изкуствен интелект или любов“), а A-12 е американски разузнавателен самолет, любим на двойката.

Детето на Илон Мъск носи името X A-12 (СНИМКИ)

По-късно адвокат Дейвид Глас посочи, че властите в Калифорния, където се е родило детето, няма да приемат такова име в официалните документи. Според специалист по семейно право, в щата могат да се използват само 26 букви от английската азбука за име. Родителите трябваше да променят странно име, а майката казала, че сега официалното име на детето е „X АЕ A-Xii.“
 
БГНЕС