/ Gulliver/Getty Images

В своя Туитър предприемачът Илон Мъск добави функциите на амфибия към бъдещия електрически пикап на Tesla. Според ръководител на Tesla, електрическият пикап Cybertruck ще бъде „достатъчно“ водоустойчив, за да може да пресича малки водни басейни. Мъск подчерта, че ще бъде възможно да се преплават малки реки, езера и дори морета с кола. Като пример Мъск посочи разстоянието между база на SpaceX и остров Саут Падре в Тексас, които са разделени от водна маса. Милиардерът подчерта, че ще бъде възможно да се измине това разстояние с пикап Cybertruck.

Илон Мъск призова: Правете повече бебета (ВИДЕО)

Журналисти от Electrek отбелязаха, че най-късото разстояние между посочените точки е около 360 метра. Авторите също така отбелязват, че Мъск не уточнява дали електрическата кола ще може да се движи по вода без специални модификации или дали е необходимо да се използва плаваща платформа.

През 2020 г. основателят на Tesla отбеляза, че дизайнът на електрическата кола Model S позволява на колата да остане на вода.

„Тягата ще бъде създадена от въртенето на колелата“, отбеляза Мъск. Миналата есен стана известно, че Tesla няма да има време да пусне електрическия пикап Cybertruck до 2022 г. - компанията отложи началото на производството до 2023 година. Пикапът беше представен през ноември 2019 година. 

БГНЕС