Раф Симънс спечели наградата за дамско облекло
Раф Симънс спечели наградата за дамско облекло / Guliver/Getty Images
След като миналата година отбеляза рядко постижение, спечелвайки двете водещи награди на Съвета на модните дизайнери в САЩ, белгиецът Раф Симънс се нареди и сред тазгодишните призьори, предаде Асошиейтед прес.

На миналогодишната церемония творческият директор на "Келвин Клайн" получи призовете както за мъжко, така и за дамско облекло. Тази година Раф Симънс спечели наградата за дамско облекло. Призът за мъжко облекло беше присъден на нюйоркския лейбъл за стрийт мода "Сюприйм".

Нина Добрев и Емили Ратайковски показаха различните лица на сексапила (СНИМКИ)

Церемонията за отличията, смятани за еквивалент на филмовите награди "Оскар" в света на модата, се състоя в Бруклинския музей в Ню Йорк. Водеща на шоуто беше актрисата Иса Рей.

Церемонията по традиция събра представители на модния елит и звезди на шоубизнеса. Сред връчващите награди на призьорите бяха Опра Уинфри, Кейт Бланшет, Лупита Нионго, Клеър Дейнс, Тревър Ноа.

CFDA
Guliver/Getty Images

Специалното отличие "Модна икона", сред предишните носители на което са Бионсе, Риана и Фарел Уилямс, беше присъдено на супермодела Наоми Кембъл. Кембъл беше представена от режисьора Лий Даниълс, който похвали дейността й за повишаване на разнообразието в модната индустрия.

С приз за модно влияние беше удостоена риалити звездата Ким Кардашиян Уест.

CFDA
Guliver/Getty Images

Вижте най-стилните и секси красавици на бляскавото събитие в галерията тук

Модните дизайнери Даян фон Фюрстенберг, Нарсисо Родригес и Каролина Ерера бяха почетени с награди съответно за позитивна промяна, цялостни постижения и на учредителите за принос към модната индустрия.

Дъщерята на Ума Търман и Итън Хоук прикова погледите на CFDA през 2015-а (СНИМКИ)

Международната награда на Съвета на модните дизайнери в САЩ беше присъдена на Донатела Версаче за работата й, почитаща наследството на брат й Джани Версаче, който основава модна къща "Версаче" през 1978 г.
БТА