/ Guliver/Getty Images
Наоми Кембъл ще получи наградата "Модна икона" като знак на признание за 40-годишната й кариера на модел, съобщи Контактмюзик. Отличието ще й бъде връчено на церемонията за наградите на Съвета на модните дизайнери в САЩ на 4 юни.
 
Легендарните Кейт Мос и Наоми Кембъл откраднаха шоуто в Париж (СНИМКИ/ВИДЕО)

Наоми тръгва по стъпките на предишни носители на наградата, като Риана, Бионсе, Дейвид Боуи, Фарел Уилямс и Кейт Мос.
 

Guliver/Getty Images


"За мен е голяма чест да получа признание от Съвета на модните дизайнери в САЩ чрез тазгодишната награда "Модна икона", заяви 47-годишният супермодел пред сайта Vogue.com. "Тъй като съм от Лондон, стилът ми винаги е бил повлиян от динамичната и вечно променяща се стрийт култура и музикалната сцена. Отраснах в тази индустрия и ще съм вечно благодарна на американските модни дизайнери, които ме подкрепяха през цялата ми кариера", сподели още тя.
 
Пет легенди в памет на Джани Версаче: Синди, Клаудия, Карла, Наоми и Хелена в Милано

Церемонията ще се състои в Бруклинския музей в Ню Йорк. Водеща ще е американската актриса Иса Рей.
 

Guliver/Getty Images


Даян фон Фюрстенберг, Нарсисо Родригес и Каролина Ерера ще получат награди съответно за позитивна промяна, цялостни постижения и на учредителите за принос към модната индустрия, а Международната награда ще бъде връчена на Донатела Версаче за работата й, почитаща наследството на брат й Джани, който основа легендарната модна къща "Версаче" през 1978 г.
БТА