Колин Фърт
Колин Фърт / Gulliver/Getty Images
Британският актьор и носител на Оскар Колин Фърт е поредният представител на киноиндустрията, разграничил се от режисьора Уди Алън, съобщи Контактмюзик.

На фона на разразилия се секс скандал в Холивуд, белязал редица влиятелни мъже, общественото внимание се насочи и към 82-годишния Алън, обвинен от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, че е упражнявал сексуален тормоз, когато е била малолетна.

Осиновената дъщеря на Уди Алън го обвини в блудство

Ден по-рано 32-годишната Фароу даде първото си телевизионно интервю по скандалната тема, в което настоя, че казва истината.

Дилън Фароу (вляво) с майка си Миа Фароу
Дилън Фароу (вляво) с майка си Миа Фароу Gulliver/Getty Images

Миналата седмица младият актьор Тимъти Шаламе, който с ролята си в гей драмата "Призови ме с твоето име" има сериозен шанс за оскарова слава, оповести, че ще дари за благотворителност хонорара си от филма "Дъждовен ден в Ню Йорк" на Уди Алън.

Секс скандалът, който се вихри в Холивуд, застигна и Уди Алън

22-годишният Шаламе заяви, че не иска да се "възползва" от съвместната си работа с режисьора.

Тимъти Шаламе
Тимъти Шаламе Gulliver/Getty Images

Тимъти Шаламе последва примера на актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино и режисьорката Грета Гъруиг, които също направиха дарения или изразиха съжалението си, че са работили с Алън.

Грета Гъруиг обяви и решението си повече да не работи с режисьора.

Уди Алън: Дилън е убедена, че съм блудствал с нея, но това не е вярно

Сега същото е заявил и Колин Фърт, който се е снимал във филма "Магия на лунна светлина" (2014) на Уди Алън.Миналата година
Фърт се обяви публично и срещу продуцента Харви Уайнстийн, обвинен в сексуални посегателства от десетки жени.

Уди Алън: Секс скандалът с Уайнстийн не бива да предизвиква „лов на вещици“

Продуцентската компания на Уайнстийн, от която той беше уволнен, стои зад филма "Речта на краля", отличен с Оскар и донесъл на британския актьор най-престижния приз в киното за главна мъжка роля.

Тогава Колин Фърт призна също, че се чувства засрамен, защото не е направил нищо, след като актрисата Софи Дикс е споделила с него за "стресиращото си преживяване" с Харви Уайнстийн преди 25 години, припомня изданието.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА