Гънс Енд Роузис разширяват турнето си в Латинска Америка
Гънс Енд Роузис разширяват турнето си в Латинска Америка / Guliver/Getty Images

Гънс Енд Роузис, чиито водещи членове Аксел Роуз и Слаш се обединиха отново след две десетилетия, предприемат дълга обиколка в Латинска Америка.

Аксел Роуз повече няма да дава автографи

Хард рок легендите, които са на лятно турне в САЩ и Канада, обявиха 10 представления в Латинска Америка, първото от тях на 27 октомври на големия стадион "Монументал" в Лима, Перу.

Гънс Енд Роузис ще свирят на пет дати в различни градове в Бразилия и по един концерт в Аржентина, Чили, Колумбия и Коста Рика, където обиколката ще приключи на Националния стадион "Сан Хосе" на 26 ноември.

Програмата включва специално шоу на 4 ноември на стадион "Ривър плейт” в Буенос Айрес, където през юли 1993 г. се състоя последният концерт на групата преди Слаш и Роуз да се разделят.

Ще изчезне ли AC/DC от музикалния небосклон?

В началото на повторното си събиране - през април, Гънс Енд Роузис изнесоха два концерта в Мексико Сити, включени в южнокалифорнийския фестивал "Коачела".

Графикът позволява на Роуз да завърши турнето в Северна Америка на Ей Си /Ди Си, където замени дългогодишния вокал на групата Брайън Джонсън. Той е застрашен да получи трайно увреждане на слуха, ако продължи да участва в концертите.

Източник: БГНЕС