Ще изчезне ли AC/DC от музикалния небосклон?
Ще изчезне ли AC/DC от музикалния небосклон? / Guliver/Getty Images

Басистът на AC/DC Клиф Уилямс ще прекрати музикалната си кариера след настоящото турне на групата и се превръща в поредния от класическите й членове, който я напуска.

"Това е всичко, което правя през последните 40 години, но след това турне ще спра да пътувам и записвам", заяви Уилямс в интервю за американско списание.

Той е роден във Великобритания и се присъединява към австралийската банда през 1977 г., след като основателят Ангънс Йънг уволнява оригиналния басист Марк Евънс. Уилямс свири в "Back in Black" от 1981 г. - може би най-популярният албум на AC/DC и един от най-продаваните в историята на музиката.

Аксел Роуз ще бъде певецът на AC/DC по време на турнето им

Басистът обаче е четвъртият от петчленния състав, записал "Back in Black", който се оттегля поради една или друга причина. По-рано тази година вокалистът Брайън Джонсън напусна заради сериозни проблеми със слуха.

През 2014 г. Малкълм Йънг, по-малкият брат на Ангъс, също трябваше да престане да свири поради здравословни причини. Йънг страда от деменция. Барабанистът Фил Руд пък беше изгонен от състава след като в Нова Зеландия му бяха повдигнати обвинения в поръчване на убийство.

"Да изгубим Малкълм, това нещо с Фил, а сега и Брайън. Животното се промени. Чувствам, че правя правилното нещо", споделя още Уилямс относно решението си.

Оригиналният вокалист на групата Бон Скот умира през 1980 г. от алкохолно натравяне.

Източник: БГНЕС