/ група Остава
Една от най-популярните български банди „Остава“ е готова с най-новото си видео към пилотния сингъл от предстоящия нов студиен албум. Песента се казва „Саботаж“ и вече звучи в националния радио ефир. Текстът и музиката са дело на вокалиста на групата Свилен Ноев, а за аранжимента групата работи съвместно с Георги Станев.

„Дадох това име на песента, защото мисля, че думата е интересна и не се използва често в български песни. Също така сме слушали много Beastie Boys и сме мега фенове. Текстът разказва за това как хората се самозалъгват и не живеят пълноценно“, споделя Свилен Ноев.

Група "Остава" - да оцелееш 20 години

„Надявам се песента да достигне до повече хора, защото е танцувална, има заразяваща мелодия и добри музикални моменти, както и интригуващ текст. Има нещо от 80-те примесено с нещо от 2020-та. Определено е повече поп отколкото рок като усещане, което е съзнателен избор“, разказва Георги Георгиев-Жоро.

Идеята и реализацията на видеото към „Саботаж“ са дело на съпругата на Свилен - Невена Спасова.

група Остава

В дългогодишната си история „Остава“ имат над 20 видео клипа, 5 студийни и 3 концертни албума, включващи многобройни хитове. Сега „Саботаж“ поставя началото на нов творчески период за „Остава“, който се очаква да завърши с пореден студиен албум през пролетта на 2020 г.

Групата има над 20 видео клипа, 5 студийни и 3 концертни албума. На 29 декември музикантите ще изпратят отиващата си година с традиционен коледен концерт в София.