Всяка година когато времето застудее, коледната украса е поставена и всички сме в празнично настроение, по целия свят се събират готвачи, експерти по храните и анализатори, които предричат какви ще бъдат кулинарните тенденции през следващата година. foodpanda, подбра някои от нещата, които ще бъдат модерни не само за менютата на ресторантите, но и за вашата трапеза.
Грозни храни
Сигурно сте виждали криви моркови или други зеленчуци и плодове със странна форма. Те се наричат грозни храни и обикновено се изхвърлят. Техните вкусови качества обаче не са по-лоши и група кулинари започват кампания за изкупуване и използване на тези продукти, вместо да се оставят да изгният. Друго качество е че с нестандартните форми може да придобиете по-интересен облик на вашата чиния.
Месо за закуска
В последно време се говори за прием на месо и месни продукти за закуска, защото това дава необходимото количество енергия и мазнини за тялото. Освен това тенденцията да се приема месо рано сутрин е оправдана, защото така няма да натрупаме излишни килограми и количеството калории ще бъде изгорено до края на деня.
Консумация на семена и кълнове
Здравословният начин на живот обзема все по-голяма група хора. През последните години се наблюдава тенденцията да се приемат семена и кълнове през целия ден. През 2017 година се очаква тези съставки да присъстват все по- често и в готвените ястия като по- този начин ги обогатяват допълнително.
Още за храните:
Осем храни и напитки, които подуват стомаха
Днес е полезно, утре - вредно: 9 мита за здравословното хранене