Годениците под наем са хит в навечерието на Лунната нова година
Годениците под наем са хит в навечерието на Лунната нова година / ThinkStock/Getty Images

Докато милиони китайци бързат към дома си, за да посрещнат със семействата Лунната нова година, 24-годишната красавица Лоло бърза да отговори в ново приложение на молбите на десетки отчаяни мъже, търсещи под наем годеница, която да представят на родителите си, съобщава Ройтерс.

Когато прекрачат прага на домашното огнище в петък, незадомените китайци ще бъдат подложени на безкрайни лекции колко важен е бракът и как трябва да се продължи родът.

Секс карта разкрива на колко години хората губят девствеността си

В тази светлина много младежи и девойки си търсят фалшиви гаджета, които да бъдат представени на родителското тяло и да успокоят духовете. С масовото навлизане на мобилните технологии сега това може да се осъществи само с няколко кликвания на смартфона.

"Имаме над 1000 потребители в нашата платформа, които успешно си наеха годеници във връзка с предстоящите новогодишни празници", хвали се Цао Тянтян. На ползвателите на приложението Hire Me Plz се предлагат услуги от 1 юан /0.15 долара/ до 2000 юана за час. От 2015 година насам техният брой е 700 хиляди.

Карта показва в какво са най-добри държавите, България също е отличник

Други, като красивата Лоло от югозападната провинция Съчуан, вдигат ставката още по високо, като за Лунната нова година искат от 3 до 10 хиляди юана на ден, за да се представят като мними годеници. Лоло приема оферти на кандидати единствено от Съчуан. Тя нямала време за губене в пътувания, тъй като програмата й е напълно заета в следващите 7 дни.

В Китай, освен Hire me Plz, съществуват още 5 други мобилни приложения за наемане на мними гаджета. Те осъществяват приходи, като вземат процент от тарифите за наем и от таксата за записване в сайта.

Източник: БТА