/ nova.bg

Има ли някаква връзка незаконният арест на "Рашковото МВР" със видеоконферетната среща на Борисов и Порошенко? Това попита Десислава Атанасова от ГЕРБ - СДС по време на брифинг в Народното събрание.

"Българските граждани писаха тройка на аматьорите за 100 дни управление. Най-сериозният провал, заедно с провалите в икономика, енергетика, инфлация, външна политика, е провалът на Рашков и Рашковото МВР. Над 60% от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия. Това се потвърди и от българския съд, който отказа изобщо да разглежда протоколите от дейността на Рашковото МВР и категорично заяви, че действията на МВР са незаконни, нелегитимни и извършени от некомпетентен орган", категорична беше Атанасова.

Менков внесе в съда жалбите срещу задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова

"Управляващото мнозинство отхвърли нашето искане за изслушване на свидетеля временно изпълняващ длъжността - така наречен просто Киро, тук в пленарна зала. Именно той е основен двигател на тази некомпетентна и импотентна операция. Бих искала да акцентирам и кога се случи тя. Тя се случи в деня, в който Бойко Борисов се срещна онлайн във видеоконферетна връзка с бившия президент Порошенко. Тук въпросът става доста по-сложен, а той е има ли някаква връзка незаконният арест на Рашковото МВР с деня на срещата във видеоконферетна връзка с бишвия президент Порошенко, със заявката на ангажираност на нашата ПГ с подкрепа за Украйна и със заявката, че ГЕРБ - СДС в 47-ото НС ще декларира и ще настоява за такава подкрепа. На тези въпроси кой ще отговори? Ние подозираме, че много сериозна такава причинно-следствена връзка има. Надявам се, че съвсем скоро това ще стане ясно и на българските медии и на цялото ни общество", заяви Атанасова.

"Различни медии вадят различни списъци от народни представители, които ще бъдат задържани. Не знам дали е истина или не. Ние много се надявахме днес г-н министър-председателят да уважи българския парламент, което за съжаление не се случи", каза от своя страна Томислав Дончев. Той заяви, че той е трябвало да уведоми народните представители кои ще бъдат арестувани, за да си пратят децата по бабите и дядовците и да си подготвят топли дрехи.

НС няма да изслушва премиера за ареста на Борисов

На въпрос дали ще поискат вот на недоверие на правителството, Дончев отговори: "Какви ще са парламентарните ни реакции, ще разберете съвсем скоро. Вот на недоверие със сигурност е необходим. Ако правителството заслужава вот на недоверие, това на първо място е икономическата политика". Според него от това страдат всички хора. "Ако трябва ние да внасяме вот на недоверие, той ще бъде по тази тема", подчрта Дончев.

БГНЕС