/ Thinkstock/Getty Images
Мъже гейове и жени лесбийски са подложени на "гласова дискриминация" и не достигат до престижни назначения в службата заради гласовете си, които не звучат "хетеросексуално", пише в. "Дейли мейл".

Изданието цитира разработка на екипа на д-р Фабио Фазоли от университета в Съри. Гласовете на хомосексуалните мъже звучат по-тънко и поради тази причина те по-трудно се добират до по-високоплатени служби в кариерното израстване. Същото важи и за дамите лесбийки, които се отличават с по-плътни гласове.

Британското контразузнаване МИ-5 е най-добрият работодател за гейове

В рамките на експериментите на доброволци им били пуснати записи с гласове и те трябвало да отгатнат какви са интересите им. На мъжете с гей гласове им било предсказано, че те не биха се занимавали с типично мъжки хобита като футбол. При лесбийките те били отписани от типично дамските занимания като танците.

Най-приятелски настроените места към гейовете в света

Доброволците били запитани с кого биха искали да се запознаят според звученето на гласа му. Хетеросексуалните участници загърбвали гей-звучащите гласове. Същото се отнасяло за хетеросексуалните дами, когато чуели лесбийките. При това доброволците не били информирани за сексуалната ориентация на хората, чиито гласове чували. Но те подсъзнателно се ориентирали.

Обама стана първият US президент на корица на списание за гейове (СНИМКИ)

Участниците в експеримента трябвало да се произнесат и за това кой глас е най-подходящ за високоплатена служба. Представителите на гейовете и лесбийките постигнали най-ниски резултати в анкетата.
БТА