Game of Thrones разби още един рекорд
Game of Thrones разби още един рекорд / HBO

Премиерата на петия сезон на сериала Game of Thrones (Игра на тронове), състояла се на 12 април 2015 година, е поставила нов рекорд за телевизионния канал HBO, съобщиха Холивуд рипортър и Дедлайн.

Снимки от премиерата на петия сезон на Game of Thrones в Лондон вижте тук

Епизодът е бил гледан от почти 8 милиона зрители. А това е с 1,4 милиона души повече, отколкото същият показател за миналата година. Тогава първият епизод на четвъртия сезон е гледан от 6,6 милиона души.

7,1 млн. тв зрители са гледали финала на четвъртия сезон на Game of Thrones

По данни на Дедлайн повечето зрители са били хора на възраст от 25 до 54 години (5,25 милиона души). Едновременно с това е бил регистриран още един рекорд - първият епизод на петия сезон е бил най-рейтинговият в цялата история на проекта. Предишното върхово постижение принадлежи на седмия епизод на четвъртия сезон, появил се на екран на 18 май 2014 година и гледан от 7,2 милиона души.

Game of Thrones е проектът с най-висок рейтинг в историята на HBO. Първият епизод от петия сезон бе показан едновременно в много страни по света, сред които и в България.

Уникална премиера на новия сезон на Game of Thrones в 170 страни

В петия сезон на Game of Thrones участва и българският актьор Захари Бахаров.

Захари Бахаров с роля в новия сезон на Game of Thrones

Сериалът се излъчва по НВО от 2011 г. Два дни след премиерата на четвъртия сезон през април 2014 г., HBO обяви,че ще има пети и шести сезон на сериала Game of Thrones, който е базиран на поредицата епични фентъзи романи "Песен за огън и лед" на писателя Джордж Р.Р. Мартин.

Източник: БТА