Феномен в света на секс играчките заради 50 нюанса сиво
Феномен в света на секс играчките заради 50 нюанса сиво / БГНЕС

Еротичният бестселър "Петдесет нюанса сиво" (Fifty Shades of Grey) предизвика интереса на милиони читатели, от домакини до затворници в Гуантанамо, стимулирайки продажбите на секс играчки, предаде Франс прес. За това ще допринесе и киноадаптацията по романа, която скоро ще се появи по екраните.

Производители и търговци се надяват, че планираното за Деня на Свети Валентин излизане на филма по екраните ще даде нов тласък на продажбите на секс играчки и аксесоари.

Ролята на Дакота Джонсън в "50 нюанса сиво" доведе до семейна вражда

Феновете с нетърпение очакват да видят на големия екран еротичните приключения на богатия бизнесмен Крисчън Грей и младата студентка Анастейжа Стийл. Блокбастърът включва 20-минутни еротични сцени с участието на Грей, чиято роля се изпълнява от британския актьор Джейми Дорнан, и на Стийл, в чийто образ се е снимала Дакота Джонсън. Дорнан стана известен с превъплъщението си в ролята на сериен убиец в сериала The Fall.

Джейми Дорнан оглави тазгодишната класация на Glamour на най-сексапилните мъже

За да удовлетворят исканията на феновете на киното, секс магазините вече пуснаха превръзки за очи и аксесоари за връзване.

"Петдесет нюанса сиво" се отъждествява с най-големия виждан от мен феномен в света на секс играчките", заяви Клеър Кавана, съоснователка на секс магазините "Бейбленд" в Ню Йорк и Сиатъл. Нейната фирма добави в каталога си 20 нови вещи, вдъхновени от "Петдесет нюанса сиво". Продажбите вече бяха стимулирани от трейлъра на филма.

Онези, които са готови да пръснат повечко пари, ще могат да си купят специален комплект за 152 долара, включващ вибратор. Хората с по-малки доходи вероятно ще предпочетат "вибрираща топка" за 13 долара.

Източник: БТА