Джейми Дорнан оглави класация на най-сексапилните мъже
Джейми Дорнан оглави класация на най-сексапилните мъже / снимка: Guliver/Getty Images

В мартенския брой на женското сп. „Глемър” ще бъде публикувана класацията на 50-те най-сексапилни мъже на годината, съставена чрез гласуване на около 80 000 читателки на сайта на изданието. На първо място те са поставили Джейми Дорнан, съобщи Нюзру.

32-годишният ирландец Джейми Дорнан изпълнява главната роля във филма „Петдесет нюанса сиво” по едноименния роман на Е Л Джеймс. Лентата ще излезе на екран на 14 февруари - в Деня на Свети Валентин. Читателките на „Глемър” очевидно са го оценили по възбуждащите рекламни клипове, качени в YouTube.

На второ място е поставен 38-годишният британски актьор Бенедикт Къмбърбач. Не е ясно какво е вдъхновило толкова читателките. Може би участието му историческата драма „Игра на кодове”, в която изпълнява ролята на учения Алън Тюринг. Или фактът, че драконът Смог в „Хобит: Пущинакът на Смог” говори с неговия глас.

На трето място е 33-годишният англичанин Том Хидълстън - Адам от вампирската драма „Последните оцелели влюбени”. Той изпреварва с една позиция „вампира” Робърт Патинсън, предишен многогодишен фаворит в класацията.

В топ 5 е намерил място и Хенри Кавил, изпълнил ролята на Супермен, който миналата година бе на първа позиция в класацията.

В рейтинга британските актьори заемат 7 места от първите 10. В топ 10 са попаднали и двама американци, макар и на последните места - актьорът Джаред Лето и певецът Фарел Уилямс.

Източник: БТА