/ Guliver/Getty Images
Актьорът Чарли Шийн вероятно ще бъде съден за предполагаемо излагане на бивша приятелка на ХИВ, пише Контактмюзик.

51-годишният актьор не е споменат по име в делото, заведено в четвъртък в районния съд на Лос Анджелис. В документите, получени от "Ю Ес Уикли" обаче, ищцата, идентифицирана като Джейн Доу, емигрантка от Русия, споделя, че бившият й партньор разкрил ХИВ-статуса си в телевизионни интервюта на 17 ноември 2015 г. и 21 юни 2016 г. На същите дати сп. "Ю Ес Ей Тудей" разказва за състоянието на Шийн.

Чарли Шийн призна в ефир, че е ХИВ-позитивен (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според документите, двамата се запознали в началото на септември 2015 г. и започнали "романтична и сексуална връзка след няколко дни". Жената твърди, че преди да правят секс, е питала обвиняемия дали страда от полово предавани болести. Той й казал, че е "добре" и "трябва да му се довери".

Джейн Доу казва, че първоначално са използвали латексови презервативи, но са имали незащитен орален секс, а на 26 октомври 2015 г. са имали и незащитен контакт за първи път. По-късно мъжът й е казал, че е ХИВ-позитивен.

Чарли Шийн неволно допринесе за борбата срещу ХИВ

Жената потърсила медицинска помощ и била подложена на антиретровирусно лечение в продължение на няколко седмици.

Бившата годеница на Чарли Шийн - порноактрисата Брет Роси, заведе подобна жалба срещу актьора, след като той разкри диагнозата си публично.
БГНЕС