/ iStock/Getty Images
Маслодайните ядки все още са екзотика на трапезата. Те обаче крият много ползи за здравето и помагат на тялото да съхрани младостта.
 
Не е случайно, че специалистите ги наричат супер храни на младостта. Причината е, че са богати на антиоксиданти и противодействат на свободните радикали - главната причина за ранното стареене.

iStock/Getty Images

Макадамията е ценен източник на фитостероли, благодарение на които спомага за намаляване на лошия холестерол. Освен това регулира функциите на дебелото черво и така предотвратява появата на някои видове рак.

iStock/Getty Images

Бразилският орех е един от най-добрите естествени източници на селен и витамин Е. Той е богат на мощни антиоксиданти, което го прави перфектен в борбата срещу свободните радикали.
 
Маслата, извлечени от бразилски орех и макадамия, са сред най-добрите естествени разкрасяващи средства за коса. Достатъчни са няколко капки в шампоана, за да забележите разликата.

iStock/Getty Images

Родината на пекана е Северна Америка. Ядката е популярна за направата на сладкиши, бонбони и бисквити. Но може спокойно да се включи като съставка в ястия, сосове, салати, закуски. Пеканът има доказани антиканцерогенни свойства и способства за намаляване на риска от рак. Предпазва простатата, защитава нервната система и намалява стреса.