Американската рапърка, певица и актриса Ники Минаж знае как да провокира публиката. Неотдавна тя обяви, че си дава почивка от сцената, за да създаде семейство.  

36-годишната нюйоркчанка е сгодена за приятеля си Кенет Пети.

Gulliver/Getty Images

Двамата се срещали като тийнейджъри, преди да подновят връзката си преди година. А вече планират и сватба, не крие изпълнителката.

Ники Минаж се оттегля от сцената

От 2010 т. тя е издала четири албума, като е работила със знаменитости в хип-хоп музиката, сред които Дрейк и Лил Уейн.

Ники Минаж печели голяма популярност още с издаването на дебютния си албум -  Pink Friday. През 2012 г. издава своя втори студиен албум Pink Friday: Roman Reloaded, а през 2014 г. вече е готова и с третата си тава - Тhe Pinkprint. Миналата година тя издаде четвъртия си студиен албум "Megatron".

Gulliver/Getty Images

Оглавявала е американските класации по продажби на дискове. Вдъхновявала се е от големи имена на нюйоркската музикална сцена през 90-те години на миналия век, като Фокси Браун и Джей-Зи, създателят на Tidal.

Tidal е услуга за разпространение на музика, която предлага музикално и видео съдържание. Сред собствениците на бранда е и Мадона. Отскоро меломаните имат достъп до платформата и в България чрез VIVACOM. Стрийминг услугата разполага с огромни каталози с българска музика и световни хитове, както и над 250 000 видеа и концерти.

Истинското ѝ име е Oника Таня Мараж. Оника е африканско име и означава воин. Тя има индийски и африкански корени.

Ники Минаж бойкотира концерт в Саудитска Арабия

Родена е на 8 декември 1983 г. в Порт ъф Спейн и като малка живее в Сейнт Джеймс, предградие на столицата на Тринидад и Тобаго. Като малка живее с баба си, докато родителите ѝ търсят ново жилище за семейството в Куинс, Ню Йорк. По думи на певицата, баща ѝ пиел, дори взимал наркотици. Тя била още дете, когато той подпалил дома им умишлено, за да убие съпругата си (Карол Мараж), но тя успяла да се спаси. „Винаги това насилие над жените е било в главата ми“, споделя Минаж през годините.

Gulliver/Getty Images

В основното училище Ники свири на кларинет. Завършва гимназия Ла Гуардия, където усъвършенства уменията си и започва първите си изпълнения на сцена. Записва се също и на уроци по актьорско майсторство.

От 2003 до 2004 г. Ники е част от групата The Hoodstars, която обаче издава само няколко песни. След това тя записва няколко кавъра. През 2008 г. е обявена за Жена на годината в The Underground Music Awards. Записва Beam Me Up Scotty, което я издига на върха в MTV и BET. На 19 ноември 2010 г. излиза дебютният албум на Минаж, наречен Pink Friday. Включва сингли като Your Love, Check It Out, Right Thru Me и още девет песни, заели високи места в класациите. През октомври с.г. Ники става първия изпълнител с цели седем песни в Billboard Hot 100.

Gulliver/Getty Images

Записва песни с вече доказали се професионалисти като Давид Гета, Еминем, Дрейк, will.i.am, Риана и други.

„Queen of rap“, както я наричат почитателите й, е известна със странните си и много провокативни костюми в клиповете си, както и с многото различни цветове на косата си. Освен това, когато била Ники и родителите й все й се карали, тя си представяла, че е друг човек. Първото й алтер его е Куки. Следващите са Марта Золанскай - майката на Роуман (участва в Moment 4 Life); Ники Леуински - участва в песните, в които Минаж пее нещо сексуално или провокативно; Ники Тереза - тя помага на феновете си (вдъхновена е от Майка Тереза); Нинджа Ники - известна е с рап-версиите срещу „хейтърите“ си в някои микстейпове.

Gulliver/Getty Images

Роуман Золанскай e лудо момче, хомосексуално, което живее в Ники, обяснява тя. Харажуку Барби е женствена, участва в „Bed Rock“,„Monster“ и поп песните на Ники. Никол е по-обикновена версия на Минаж. За първи път се появява в интервю за модното списание Ел с Ники.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук