Джуди Денч
Джуди Денч / Gulliver/Getty Images
Британската актриса Джуди Денч, удостоена с награди "Оскар" и "Златен глобус", се ваксинира срещу новия коронавирус, съобщи
ТАСС.

Актрисата сподели, че се е имунизирала в интервю за Би Би Си.

"Ваксинирах се с първата доза от ваксината срещу коронавируса миналата седмица. Това е отлично начало. След единадесет седмици трябва да ми поставят втората доза", каза тя.

Денч изрази надежда, че поетапното имунизиране на населението ще позволи да бъдат отменени строгите ограничения и театрите да възобновят работа. "Хората от театралните среди - не само актьорите, а всички, преживяват ужасни времена. Останаха без работа", каза Денч.
 

Заради пандемията бил отложен проект с нейно участие. "Това ми позволи да се снимам във филм на Кенет Брана за детството му в Белфаст, на който той е сценарист и режисьор", каза тя.

Денч, която е на 85 години, е поредната известна личност във Великобритания, която се ваксинира срещу новия коронавирус. Кралица Елизабет Втора и съпругът й принц Филип бяха имунизирани, както и медийният магнат Рупърт Мърдок, актьорът Йън Маккелън, естествоизпитателят Дейвид Атънбъро.
БТА