Джоан Колинс
Джоан Колинс / Getty Images
90-годишната икона от "Династия" Джоан Колинс заяви, че партитата в Холивуд са станали скучни на фона на съвременната култура на отхвърляне.

"Партитата, на които ходя сега, са някак... скучни", каза холивудската легенда пред списание „Best“. "Това са събития на червения килим, на които всички се държат прилично. Ако сега не се държиш прилично, ще те отхвърлят“.

Родената в Лондон актриса, която се премества в САЩ, когато е 20-годишна, каза, че вижда четири значими звезди в шоубизнеса: Никол Кидман, Марго Роби, Брад Пит и Киану Рийвс.

„Мисля, че Никол Кидман е страхотна, а Марго Роби е една от най-големите красавици“, каза Колинс, която изигра Алексис Карингтън Колби в хита от 80-те години "Династия". "Особено Брад, той е като една от филмовите звезди на Златния век".

Колинс открито говори за промяната в културата на Tinseltown през шестте години след движението #MeToo.

През март 2022 г., говорейки пред „Ню Йорк Таймс“, Колинс заяви, че според нея е имало несправедливо отношение към мъжете на фона на движението срещу сексуалните посегателства и злоупотреби.

„За съжаление, мисля, че сега младите мъже страдат от това, че им се лепва токсичен мъжки етикет заради този възход на движението срещу мъжете“, каза Колинс пред вестника, като добави, че възприема себе си като феминистка.

"Вярвам, че жените са равни на мъжете във всяко едно отношение", каза Колинс. "С изключение на физическата сила. Хората казват, че носиш сутиен и имаш червило. И какво? Много се гордея с това, че съм жена“.

В размяната на реплики Колинс изрази и мнението си към използването на неутрални по отношение на пола термини.
Тя каза: "Какво не е наред с майка? Какво лошо има в "жена"? Момиче? Не ми харесва, че тази дума е отнета“.

Движението #MeToo започна през есента на 2022 г. на фона на няколко взривоопасни истории, насочени срещу продуцента, носител на "Оскар", Харви Уайнстийн от "Ню Йоркър" и "Ню Йорк Таймс", в които той беше обвинен в сексуални посегателства. През 2020 г. Уайнстийн е осъден на 23 години затвор в Ню Йорк във връзка с присъди за изнасилване от трета степен през 2013 г. и за насилствено извършване на орален секс през 2006 г. На фона на лавината от обвинения срещу Уайнстийн, обвинения в сексуални посегателства бяха отправени и срещу десетки други влиятелни фигури в развлекателната индустрия - група, която включваше актьора Кевин Спейси, продуцента Ръсел Симънс, режисьора Брет Ратнър, комика Луис Си Кей и телевизионните водещи Мат Лауър и Чарли Роуз.

В миналото Колинс е била откровена за собствения си опит, свързан със сексуално насилие. През декември 2018 г. тя изрази мнението си за движението #MeToo пред „Обзървър“, като заяви, че е реагирала борбено, когато се е сблъсквала със сексуален тормоз и неправомерно поведение.

„Странни са ми актрисите, които казват: „знаете ли, отидох при този продуцент и той си извади…, и аз замръзнах", каза Колинс. „Съжалявам, но не замръзваш, а казваш: "Престани, напускам". Или просто го удряш с коляно в слабините. Това едва ли е страдание. Просто не се примиряваш с това“.

Колинс се е омъжвала пет пъти и е майка на деца Тара Нюли, 59 г., и Александър Нюли, 57 г., от покойния бивш съпруг Антъни Нюли, и на дъщеря Кати Кас, 51 г., от покойния си бивш съпруг Рон Кас. Тя се омъжва за съпруга си Пърси Гибсън, на 58 г., през февруари 2002 г. в луксозния лондонски хотел „Claridge's“, а миналата година организира празненство на същото място по случай 20-годишнината от сватбата им.
БГНЕС