Джоан Колинс почете паметта на сестра си Джаки с прочувствено есе
Джоан Колинс почете паметта на сестра си Джаки с прочувствено есе / Guliver/Getty Images

Британската актриса Джоан Колинс почете паметта на известната писателка Джаки Колинс с прочувствено есе, в което споделя, че никога няма да преодолее загубата на "прекрасната си по-малка сестра", съобщи Контактмюзик.

Обичаната авторка почина на 19 септември на 77-годишна възраст, след като загуби битката си с рака на гърдата.

Почина авторката на еротични романи Джаки Колинс

Тогава Джоан Колинс сподели, че е съкрушена от загубата. "Тя беше най-добрата ми приятелка. Възхищавах й се как премина през всичко това. Тя беше чудесна, храбра, невероятна личност", сподели 82-годишната актриса.

Сега по-голямата от сестрите Колинс разкрива чувството от личната загуба в затрогващо есе за британския в. "Дейли мейл".

"Никога не съм имала по-добра приятелка от Джаки, с която имахме много общи неща. С нея с удоволствие обсъждахме всевъзможни неща всеки път, когато посещавахме любимите ни заведения или ходехме на кино, или когато провеждахме дълги телефонни разговори", пише Джоан Колинс.

Звездата от сериала "Династия" допълва, че редовно е "досаждала" на по-малката си сестра да се преглежда за рак на гърдата заради фамилна история на заболяването - майка им Елза е починала от болестта през 1962 г., малко след като е прехвърлила 50-те. "Моето лично отношение към мамограмите е почти религиозно. Джаки обаче отказваше да се преглежда. Тя не понасяше доктори", допълва актрисата.

Писателката е чакала две години, преди да се прегледа за бучка на гърдата. Джаки Колинс е пазилата в тайна от сестра си, че са й открили рак, за да не я разстройства, и я е осведомила за здравословната си криза едва няколко седмици преди смъртта си.

"По неподражаемия й начин Джаки до края беше по-загрижена за другите, отколкото за себе си. Всеки, който я познава, ще ви каже колко храбра и всеотдайна беше тя. Такава ще я запомня и аз самата - силна, независима, предана, загрижена, забавна, остроумна и обичаща живота жена. Не мисля обаче, че някога ще превъзмогна тъгата от загубата на прекрасната ми по-малка сестра. Усещам духа й, чувам смеха й, виждам я в множеството снимки, разпръснати из дома ми. Тя не беше само звезда - за мен Джаки беше цяла галактика", пише Джоан Колинс.

Източник: БТА