/ netinfo
Докато повечето фенове познават канадския актьор Джим Кери с комедийните му роли, нови документален филм представя света на художника Джим Кери, предава Artprice.

Кери рисува от дете, но сега представя своето изкуството в нов документален филм, наречен I Needed Color (Имам нужда от цвят). В него разкрива любовта си към живописта и как тя му помага да се свърже с "вътрешната си същност". 

Jim Carrey: I Needed Color from JC on Vimeo.

Актьорът споделя, че за пръв път започва да рисува като начин да се справи с емоционални трудности. "Скицирах през цялото време, но не направих много картини", казва той.

"Внезапно, преди 6 години, когато се опитвах да излекувам разбитото си сърце, реших, че: може би ще рисувам. Когато наистина започнах да рисувам, станах толкова обсебен, че нямаше място да се придвижвам в дома си", казва той и допълва: "Картините бяха навсякъде. Огледах се наоколо, беше наистина мрачна зима в Ню Йорк и беше толкова депресиращо. И мисля, че имах нужда от цвят".

Джим Кери за самоубийството на бившата си приятелка

Джим Кери е един от многото художници знаменитости - рок звездите се превръщат в забележителни живописци. Портретите на Рони Ууд от "Ролинг стоунс" са визуален дневник на историята на рокендрола, а картините на Боб Дилън показват в убедителна визуална форма пейзажа от песните му.

Музикантите са по-открити в своите рисунки и картини без да се интересуват от художествената "мода". За разлика от тях, актьорите не винаги получават признание като художници, освен Джим Кери, Вал Килмър и Силвестър Сталоун, чието творчество се излага в музеи в Русия и Франция и дори Арт Базел, Маями през 2009 г., и понасят много критики. Преобладаващите коментари за тримата са, че след като не могат да продават филмите си започват да продават картините си.
БГНЕС