Вече сте решили да си вземете куче, но предпочитате да бъде по-дребна порода. Ако търсите подходящ домашен любимец за вашия дом, вижте в канала "Zoo Box" във vbox7:

Чихуахуа

Кръстени на мексиканския щат Чихуахуа тези кучета са лоялни и енергични кучета. Тежат около 5кг. и са най-дребната порода кучета в света.

Чихуахуа
iStock/Getty Images


Йоркширски териер

Йоркширският териер е невероятен и енергичен домашен любимец, а най-големият му плюс е, че козината му е противоалергенна, което ги прави изключително подходяща порода за семейства с деца.

йоркширски териер
iStock/Getty Images

Мини пинчер

Мини пинчерите са безстрашни и изключително забавни. Макар и да тежат не повече от 3 килограма, те се нуждаят от изключително много движение.

Мини пинчер
iStock/Getty Images

Померан

Померанът е порода кучета от типа шпиц, която е кръстена за района на Померания в Северозападна Полша и Североизточна Германия в Централна Европа. Обичат кратки, ежедневни разходки.

померан
iStock/Getty Images

Дакел

Дакелите са подходящи за съжителство с деца и с други животни. Тази порода има три разновидности, които се изразяват в различната козина.  Породата е създадена в Германия през Средновековието за борба с язовци.

аакел
iStock/Getty Images

Френски булдог

Френският булдог е порода малко домашно куче. Той е резултат от смеска от XIX век между наследници на булдози, внесени от Англия, и местни френски мишеловни кучета. Те се енергични кучета, но не обичат дългите разходки.

Френски булдог
iStock/Getty Images

Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териерите са твърдоглави, но интелигентни и енергични. Поддават се на дресировка – затова и често намират място в големите холивудски продукции.

Джак Ръсел териер
iStock/Getty Images