Маргарита Арзуманян, кандидат на медицинските науки диетолог в разговор с радио "Спутник" определи домашната майонеза като най-полезния сос.

Според нея най-полезният сос е този, който се приготвя в домашни условия. Тя добави, че майонезата, необходима за салатите, е калорична, но традиционната ѝ рецепта почти не съдържа вредни за здравето съставки.

Експертът подчерта, че за домашно приготвената майонеза са необходими растително масло, яйчен жълтък, лимонов сок, горчица, малко количество сол и захар.

Промишлено произведеният майонезен сос обаче може да съдържа излишна сол и различни хранителни добавки, отбеляза диетологът.

Арзуманян добави, че купеният кетчуп също може да съдържа прекомерно количество сол, хранителни добавки и нишесте. Според нея, ако си направите доматен сос сами, ще получите съвсем различен продукт. Тя добави, че всеки домашно приготвен сос ще превъзхожда своя аналог, купен в магазина.

Михалева нарече месните разфасовки най-вредното ястие на новогодишната трапеза.
БГНЕС