/ БГНЕС
Седмицата на модата в Милано приключи с два големи спектакъла - дефилета на "Dolce&Gabbana" и "Gucci", съобщиха световните информационни агенции.

"Dolce&Gabbana" представи колекцията си пролет/лято 2020 сред декор на джунгла. "Метропол" - бившето кино, станало централа на марката, беше изпълнено с екзотични растения, а подиумът - покрит с леопардови мотиви.

Рокля с история: Фурорът на Джей Ло в Милано (СНИМКИ/ВИДЕО)

долче и габана милано
БГНЕС

долче и габана милано
БГНЕС

Дизайнерите предложиха облекла за сафари в бежово и каки - ризи, прихванати с колани, панталони с външни джобове, рокли и шорти. В колекцията има и много прилепнали черни рокли - толкова характерни за марката. Присъщото й изобилие този път беше в щампите на животни - зебра, жираф, леопард, тигър, в тропическите мотиви - бананови и палмови листа, екзотични плодове.

долче и габана милано
БГНЕС

В публиката бяха актрисите София Вергара, Моника Белучи, моделът Бианка Балти.

Творческият директор на "Gucci" Алесандро Микеле покани гостите си в асептична лаборатория, в която представи мода-антидот на обществените норми.

Залата първоначално беше осветена в червено. Когато дефилето започна, светлината стана бяла и силна като в болница. Всички модели бяха в бяло, като някои от тях приличаха на усмирителни ризи или на болнични нощници с връзки. Те символизираха модата като сила, надвиваща живота, в която няма самоизразяване.

Седмица на модата Милано
Getty images

Селин Дион с авангардна корица на CR Fashion book

След това светлините изгаснаха и започна действитeлната колекция "Gucci" пролет/лято 2020, която връща към 70-те години на миналия век - с широки панталони, поли с цепки до ханша, дълги рокли с мотиви на цветя.

Седмица на модата Милано
Getty images

Седмица на модата Милано
Getty images

Седмица на модата Милано
Getty images