Според диетологът Михаил Гинсбург задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни.
"При печенето на месото винаги се отделят повече от така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", предупреждава той.
Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна.
"Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той.
В същото време експертът определи по принцип червените меса като не много здравословни и препоръчва да ги заменим с птиче месо или риба.
"При печенето на месото винаги се отделят повече от така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", предупреждава той.
Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна.
"Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той.
В същото време експертът определи по принцип червените меса като не много здравословни и препоръчва да ги заменим с птиче месо или риба.