Дестини от Малта спечели „Детската Евровизия (СНИМКИ)
Дестини от Малта спечели „Детската Евровизия (СНИМКИ) / снимка: БГНЕС
Дестини от Малта спечели „Детската Евровизия"
82852
Дестини от Малта спечели „Детската Евровизия"
  • Дестини от Малта спечели „Детската Евровизия"

Дестини Чукуниере от Малта е победителят в 13-то издание на конкурса "Детска Евровизия 2015", който се състоя в събота вечер в зала „Арена Армеец" в София.

Тя изпълни песента "Not My Soul" /Не е моята душа/ и с нея събра най-много точки от вота на журито и зрителите - общо 185.

На второ място се класира Мика от Армения и неговата песен "Love" /Любов/, а третата позиция получи Лина Кудузович от Словения с песента "Prva ljubezen".

Талантливата Габи ще представи България на „Детската Евровизия"

Българските представители Габриела Йорданова и Иван Стоянов, които изпълниха песента "Цветът на надеждата", заеха девета позиция.

Дестини от Малта спечели Детската Евровизия" (СНИМКИ)
netinfo

В конкурса тази година се състезаваха изпълнители от общо 17 държави - Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Малта, Албания, Черна гора.

Водещ на церемонията беше поп певицата Поли Генова, а по време на концерта на сцената се изявиха над 200 български танцьори и музиканти. Крисия, Хасан и Ибрахим, които миналата година спечелиха второто място на конкурса, поздравиха зрителите, гостите и участниците с музикални изпълнения, включително и с песента, донесла им големия успех "Детска планета".

Участниците в детската Евровизия записаха химна на конкурса

Победителят от "Детска Евровизия 2014" Винченцо Кантиело от Италия също се включи в гала вечерта, докато се обработваха резултатите от гласуването.

Изпълнителният директор на "Детска Евровизия" Владислав Яковлев посочи, че по време на престоя си у нас е разгледал Пловдив, София и забележителностите на българската столица, но най-много са го впечатлили хората тук.

Логото на конкурса за тази година е вдъхновено от красотата на българската природа и е в съзвучие с посланието - #откривай /#discover/.

Конкурсът "Детска Евровизия" се организира от Европейския съюз за радио и телевизия - EBU. Първото му издание е през 2003 г. в Копенхаген.

Дестини от Малта спечели Детската Евровизия" (СНИМКИ)
netinfo

Източник: БТА