В първия ден след пристигането си в България, звездите на Детска Евровизия 2015 се събраха в студио 1 на Българското национално радио.

Там те записаха химна на тазгодишния конкурс - „Discover”. Съвместният запис е първата им обща проява в София, съобщиха от БНТ.

Българската песен за Детската Евровизия заменя училищния звънец

По традиция всяко издание на Детската Евровизия има обща песен, която се изпълнява от всички участници. Името на песента е в съзвучие с мотото тази година - #discover (#откривай). Автори на музиката са Евгени Димитров-Маестрото, Васил Иванов-Декстър и режисьорът на шоуто на Детската Евровизия - Гордън Бонело. Текстът е дело на Мат Мушу, който написа и общата песен за миналогодишното издание на конкурса.

От сцената в зала „Арена Армеец” песента ще прозвучи в изпълнение на всички участници в конкурса, детския хор на БНР и българските звезди от Детска Евровизия 2014 - Крисия, Хасан и Ибрахим.

Химнът на Детската Евровизия 2015 вече звучи на Терминал 2 на Летище София, както и на борда на самолетите на авиокомпания „България Ер” - официален превозвач на Детската Евровизия 2015.