Дерматоложката Денис Серано предупреди срещу вкарването на филъри в четири области на лицето. Съответната публикация се появи на нейната страница в TikTok.

Според нея тази манипулация изглажда бръчките и коригира промените, свързани с възрастта, с помощта на специален гел-филър. Въпреки това, експертката отбеляза, че въвеждането на лекарството в челото, скулите и основата на носа може да доведе до застой в кръвообращението в тъканите.

Дерматоложка разкри грешките при миене на лицето


Специалистката обърна специално внимание на зоната под очите. „Ако пълнежът попадне в артериите близо до очите ви, можете да ослепеете“, предупреди тя.

През март блогърката Брук Хати от САЩ с псевдоним brookehutty направи популярна козметична процедура и показа неочаквани резултати. Тя призна, че от много години прибягва до инжекционни процедури, за да коригира външния си вид. През 2018 г. тя решила да се отърве от първите признаци на стареене с помощта на филъри в областта на слъзния канал. После тя демонстрира резултата след манипулациите. На публикуваното видео се вижда, че около носа й са се образували множество отоци и торбички под очите.
БГНЕС