Дебела карта разкрива най-калоричните коледни угощения
Дебела карта разкрива най-калоричните коледни угощения / ThinckStock/Getty Images

Британците гледат изключително сериозно на коледната трапеза. Задължително за тях е присъствието на брюкселско зеле, макар да не им е любимо. С нагласата си към празничното угощение британците заемат почетното второ място на "дебелата карта" на най-калоричните коледни пиршества, пише в. "Дейли експрес".

Картата е съставена от здравния експерт д-р Уейн Озбърн от сайта Treated.com и разкрива "тлъстата" действителност - талията на британците е сериозно застрашена от коледното угощение, от което на човек се падат средно по 3289 калории.

Макар само с две калории повече, първенци по калорични блюда за Коледа са американците. Пуйката не е задължителна за техния празничен гуляй. Много американци залагат на шунка или печено говеждо за основно ястие на празника.

На Коледа трапезата е богата и не се вдига цял ден

Ако смятате, че европейците празнуват по-нискокалорична Коледа, грешите. Според "дебелата карта" те не изостават много от американците и британците, и заемат третото място по застрашаващи талията коледни блюда, отбелязва експертът.

"Дебела карта" разкрива найкалоричните коледни угощения
netinfo

"Ако търсите крехка трапеза за Коледа, насочете се към Литва, където празничното угощение по традиция е доста скромно", казва д-р Озбърн.

Най-голямата изненада идва от Япония - страната, дала на света сушито и други полезни за здравето изкушения, на Коледа залага на нездравословните менюта на заведенията за бързо хранене.

По отношение на коледното угощение представителите на различните нации могат да понаучат нещо от скандинавците и средиземноморците - дори да им се струва богохулство, най-здравословното, нискокалорично и не по-малко вкусно решение за Коледа е месото да бъде заменено с риба, смята експертът.

"Дебела карта" разкрива найкалоричните коледни угощения
netinfo

Източник: БТА