Дарик обяви ден на отворени врати и сърца
Дарик обяви ден на отворени врати и сърца / снимки: Sofia Photo Agency

Над 50 уникални вещи, спортни артикули, фланелки, топки ще бъдат разиграни по време на втория благотворителен търг на Дарик радио, който започна в ефира на националната медия и ще продължи до 18 часа.

Екипите на предаванията "Ники Кънчев шоу", Спортно Шоу Гонг и сайтът GONG.BG запретват ръкави и обединяват усилия около събирането на пари за две благотворителни каузи.

Тази година събраните средства ще отидат за Фонда за терапии на деца от аутистичния спектър и за спешна операция в Русия на гръбнака на джудиста Георги Огнянов.

Миналата година слушателите на Дарик и читателите на сайта gong.bg събраха 22 500 лева за операция в Израел на болната от рак Сандра, момиче от Своге. Сред най-големите дарители тогава бяха Валентин Михов, Иво Тонев, Антоан Николов, Илия Христов, а Дарик беше "атакувано" от хора, които искаха да дарят средства. Благотворителният търг се превърна в Ден на отворените врати и сърца за цялото Дарик радио.

Слушателите ще могат да наддават за фланелките на левскаря Христо Йовов, който традиционно изразява своята съпричастност към подобни каузи. Феновете на ЦСКА ще могат да си купят фланелката, вдъхновила Жуниор Мораес да вкара 2 гола на Лудогорец. От Разград пък отговарят с екипа на Мишо Александров от същия мач. Домакинът на Локомотив София Джони се включва за втори път в търга и ще дари фланелки на Мечо Телкийски с Локо Сф, Мицански с Кайзерслаутерен, Антон Велков с Падерборн, Захари Сираков с Амкар Перм, Стефан Велев и Берое, Мишо Лазаров и Черно море, както и на Емил Гъргоров с ЦСКА. Чакат се екипи и на Славия и Локомотив Пловдив. Прекрасен екип на българския национален отбор по футбол с розов цвят ще ни бъде доставен от Ники Михайлов. От Литекс се отчитат с екип на таланта Момчил Цветанов. След като научил за идеята за търга от рекламните клипове, Христо Янев сам пожела да се включи и да дари свой екип на Гренобъл. Същото направи и Ивелин Попов, който предостави фланелката, с която отбеляза първия си гол с екипа на Газиантепспор.

Лично Ники Александров ще извади от своите футболни архиви ценна фотография на бившия национален селекционер Станимир Стоилов с екипа на ЦСКА.

Волейболистите на ЦСКА и националния ни отбор Теди Салпаров, Ники Иванов и Евгени Иванов - Пушката оставиха в радиото за търга по една своя фланелка. Теди дава цял екип с автограф от най-силните си години в Динамо Москва, Пушката от Скра Белхатов, а Ники от Ястрежебски. От Тренто пристига екип на еврошампиона Трентино осигурен лично от националния селекционер Радо Стойчев. От волейболната централа пък ще ни бъде предоставена топка с подписите на всички национали по волейбол. Ще имаме личен подарък и от мъжа на 2010 г. Матей Казийски.

Най-яките ни боксьори в последните години Кубрат и Тервел Пулеви даряват - Тервел свой потник с автограф, а Кубрат се лишава от ценен спомен - яке от Пекин.

Топтенисистката ни Цвети Пиронкова ни дарява тенис ракета, сак и 6 топки - всичките подписани лично от Цвети и с помощта на фирмата "Хед".

Личен подпис е оставил и актьорът Станислав Яневски на своята магическа пръчка, с която игра във филма "Хари Потър" в ролята на българина Виктор Крум.

Ирина Флорин ще дари шал или някакъв дамски тоалет от нейната лична авторска дизайнерска серия.

По няколко ваучери за уикенди за двама ще бъдат предоставени от два от топхотелите на България - уникалният Гранд Хотел Поморие в Поморие и бисерът на хотелиерството в България - хотел "Лъки Банско".

От най-добрия сайт за услуги hitsdelka.bg са ни предоставили 5 кашона качествено вино. Единият е с аржентинско вино, любимото на най-великия Диего Армандо Марадона.

Всеки, който желае може да се включи в благотворителния търг, като дойде в Дарик радио на бул. Дондуков 82 или да се обади на тел. 02/ 984 98 3.

Първият човек, който дари пари за инициативата е Милен Костов от Пловдив, който даде 10 лева.

Дарик обяви ден на отворени врати и сърца
netinfo