Самотата се оказва по-стресираща за мъжете, отколкото за жените
Самотата се оказва по-стресираща за мъжете, отколкото за жените / ThinkStock/Getty Images
Разбиха мита за „безгрижния ерген“
Самотата е по-стресираща за мъжете, отколкото за жените, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Младите мъже се оплакват от твърде много секс

Допитването, осъществено от сайта за запознанства иХармъни и благотворителното дружество "Рилейт" е посветено на съвременните нагласи към самотата.

Близо половината участници в допитването споделят, че статутът "необвързан" има и своите предимства. Липсата на партньор дава:

1. По-голяма независимост
2. Време за нови хобита
3. Свободата да бъдеш себе си, когато се забавляваш
4. Възможност за повече чисто сексуални завоевания.


Ако разговорите за секс ви дразнят, не четете тази статия

Според всеобщото схващане за жените е по-стресиращо да са необвързани и да търсят нов партньор, отколкото за представителите на силния пол.

Резултатите от анкетата обаче оборват традиционната идея за безгрижния ерген, който по-леко понася самотния живот от женския си еквивалент.

мъж
ThinkStock/Getty Images

Оказва се, че самотата и предизвикателството да търсят идеалната половинка натоварват повече мъжете (71 процента), отколкото дамите (58 процента).

Проучване разкрива тайни от спалнята на обвързаните хора

Проучването показва още, че според две трети от необвързаните е по-добре да бъдат сами, отколкото с неподходящ партньор.

Въпреки позитивите от липсата на партньор, представителите и на двата пола признават, че понякога се чувстват изолирани.

Най-романтичните и най-неромантичните дни в годината
 

Коледа  елха двойка
ThinkStock/Getty Images

Това усещане се засилва по празници като Коледа, когато за една трета от самотниците е особено трудно да са заобиколени от щастливо обвързани близки и приятели.

Допитването разкрива също, че противно на широко разпространеното мнение, самотата плаши повече младите необвързани хора, отколкото по-възрастните.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА