/ Guliver/Getty Images
„Зелената книга“ - разказ за сегрегацията, спечели награда Оскар за най-добър филм. По време на връчването на голямата награда на сцената се качи и Димитър Маринов, който носеше в джоба на сакото си българското знаме.
 

Отдавна не съм бил толкова щастлив да видя трикольора! Там точно му е мястото! Благодаря ти, човече, за тази емоция! Гордеем се с успеха ти и празнуваме заедно с теб!

Публикувахте от Dragomir Simeonov в Неделя, 24 февруари 2019 г.
Актьорът Димитър Маринов: В момента най-страшното в Америка е да си бял мъж

В „Зелената книга“ Димитър Маринов изпълнява ролята на руския виолончелист Олег и си партнира с Махершала Али и Виго Мортенсен.
 

„Зелената книга“ спечели Оскар за най-добър филм: Големите победители на Оскар 2019

„Зелената книга“ спечели общо три награди. Махершала Али като джаз пианиста Дон Шърли получи Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля, а Ник Валелонга, Брайън Къри, Питър Фарели - за оригинален сценарий.

„Зелената книга“, възхваляван от едни като приятно завръщане към миналото, и осмиван от други като „версия с изтекъл срок на годност“ на „Да возиш мис Дейзи“, връща зрителя в 60-те години на миналия век, когато Тони "Лип" Валелонга, италиано-американски охранител, е нает да вози и охранява Дон Шърли, известен афроамерикански джаз пианист по време на турнето му в силно консервативния американски Юг, където законите на Джим Кроу за сегрегацията все още се прилагат.

По време на пътешествието между грубоватия шофьор - в ролята Виго Мортенсен, и изискания музикант - Махершала Али, се заражда крепко приятелство.

„Цялата тази история е за любов. За това да се обичаме едни други, независимо от различията, и да открием истинската си същност“, заяви режисьорът на „Зелената книга“ Питър Фарели, познат предимно с комедиите си като „От глупав по-глупав“ и „Ах, тази Мери“.
 

Най-бляскавият червен килим: Какво облякоха звездите на наградите Оскар (СНИМКИ)

91-вите награди Оскар бяха раздадени на пищна церемония в „Долби Тиатър“ в Холивуд, като тази година най-значимата филмова вечер остана без водещ за първи път от 30 години.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук